Gates: SUA îşi vor suplimenta semnificativ trupele din Afganistan în 2009

Statele Unite se aşteaptă să suplimenteze semnificativ numărul trupelor din Afganistan, în 2009, le-a spus preşedintele american George W. Bush liderilor Alianţei Nord-Atlantice, a declarat secretarul Apărării Robert Gates.

13 afișări
Imaginea articolului Gates: SUA îşi vor suplimenta semnificativ trupele din Afganistan în 2009

Gates: SUA îşi vor suplimenta semnificativ trupele din Afganistan în 2009

Bush le-a vorbit liderilor despre suplimentarea trupelor din Afganistan, atunci când a discutat despre misiunea din această ţară la summitul de la Bucureşti, a precizat secretarul de stat pentru Apărare, Robert Gates.

"Preşedintele a menţionat că se aşteaptă în 2009 ca Statele Unite să suplimenteze semnificativ" trupele din Afganistan, le-a spus Gates jurnaliştilor, în avionul care se îndrepta spre statul Oman, din Golful Persic.

Mandatul prezidenţial al lui Bush expiră în ianuarie 2009. Gate a declarat însă că războiul din Afganistan împotriva insurgenţilor talibani se bucură de un sprijin politic intern şi că se aşteaptă ca viitorul preşedinte să continue această misiune.

"Cred că acesta este un domeniu marcat de disensiuni interne în Statele Unite pentru că este de succes şi cred că indiferent de cine va fi ales va dori să aibă succes în Afganistan", a precizat Gates.

Statele Unite au mobilizat în Afganistan aproximativ 17.000 de militari, însă Gates a precizat că este prematur să se pronunţe în privinţa numărului de trupe care vor suplimenta misiunea NATO în Afganistan, să aprecieze rolul lor sau locul misiunilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici