Gazprom anunţă expirarea contractului pentru livrarea de gaze către Ucraina

Contractul pentru livrarea de gaze ruseşti către Ucraina a expirat la ora 7.00 GMT (9.00, ora României), a anunţat, joi, un purtător de cuvânt al companiei ruse Gazprom.

15 afișări
Imaginea articolului Gazprom anunţă expirarea contractului pentru livrarea de gaze către Ucraina

Gazprom anunţă expirarea contractului pentru livrarea de gaze către Ucraina (imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Contractul expiră la ora 10.00 (7.00 GMT)", a precizat purtătorul de cuvânt rus.

Rusia anunţase miercuri că va suspenda livrările de gaze către Ucraina joi dimineaţă, provocând temeri privind o eventuală perturbare a aprovizionării cu gaze naturale a ţărilor europene.

Compania de stat ucraineană Naftogaz a precizat însă miercuri seara că, în pofida eşecului negocierilor cu Gazprom, Ucraina va garanta tranzitul gazelor ruseşti către Europa.

"Europa va primi întreaga cantitate de gaze furnizată de Rusia", a declarat şi Bogdan Sokolovski, reprezentant pentru securitate energetică al preşedinţiei ucrainene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici