Gazprom: Ucraina acceptă observatorii ruşi pe teritoriul său

Compania Gazprom a anunţat vineri că Ucraina este dispusă să accepte observatori ruşi pentru a monitoriza tranzitul gazului rusesc către Europa, o condiţie-cheie stabilită de Moscova pentru reluarea livrărilor de gaz, au anunţat agenţiile ruse.

12 afișări
Imaginea articolului Gazprom: Ucraina acceptă observatorii ruşi pe teritoriul său

Preşedintele UE, Jose Jose Manuel Barroso, şi preşedintele Gazprom, Alexei Miller (Imagine: Mediafaxd foto/AFP)

"Vedem că în sfârşit (societatea ucraineană a hidrocarburilor) Naftogaz-Ucaraina a intrat într-o logică de negocieri", a declarat preşedintele gigantului rus, Alexei Miller.

"Sub presiunea UE, ea a acceptat propunerea privind crearea unei comisii de monitorizare internaţională multipartită", a adăugat el.

Această comisie, care trebuie să se asigure că tranzitul gazului rusesc spre Europa via Ucraina se realizează fără probleme, va fi formată din reprezentanţi Gazprom, Naftogaz, din ministrul rus al Energiei şi omologul său ucrainean şi din cumpărători europeni de gaz rusesc, a explicat Miller.

Citeşte şi

UE nu a ajuns încă la un acord cu Rusia pentru reluarea livrărilor de gaz

Rusia nu va mai oferi Ucrainei preţuri preferenţiale la nici un produs

Gazprom ar putea relua vineri livrările de gaze către Europa

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici