General american: Rusia joacă în Siria şi rolul de piroman şi pe cel de pompier

Comandantul Forţelor Americane din Orientul Mijlociu, generalul Joseph Votel, a declarat, marţi, că Rusia joacă în Siria şi rolul de piroman şi pe cel de pompier şi că încearcă să contracareze influenţa Statelor Unite din regiune, relatează The Associated Press.

1320 afișări
Imaginea articolului General american: Rusia joacă în Siria şi rolul de piroman şi pe cel de pompier

General american: Rusia joacă în Siria şi rolul de piroman şi pe cel de pompier

”Rusia trebuie să recunoască faptul că nu este capabilă să pună capăt conflictului din Siria şi că nici nu doreşte acest lucru. În acest stadiu, rolul Rusiei este extrem de destabilizator. Sunt foarte serios când spun că Moscova joacă şi rolul de piroman şi pe cel de pompier, întreţinând conflictul între regimul sirian, miliţiile kurde şi Turcia, afirmând apoi că joacă un rol de mediator în rezolvarea conflictului”, a declarat Votel în faţa Comisiei pentru Forţele Armate a Congresului SUA.

Comandantul Forţelor Americane din Orientul Mijlociu a precizat că Rusia a eşuat în a implementa armistiţiul solocitat de Organizaţia Naţiunilor Unite.

”Moscova continuă să pledeze pentru soluţii diplomatice contrare faţă de iniţiativele diplomatice ale statelor occidentale cu privire la Siria, încercând să diminueze rolul ONU şi să contracareze influenţa americană”, a afirmat Votel.

Generalul american a adăugat că Rusia se foloseşte în Siria de relaţiile sale cu Iranul şi Turcia pentru a izola SUA.

”Cu toate că sunt rivali din punct de vedere istoric, Rusia şi Iranul au interese comune în regiune, mai ales în dorinţa fundamentală de a înlătura SUA din regiune”, a afirmat Votel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici