General norvegian: forţele militare ruseşti din Arctica, mai puţine decât înainte de război

Forţele militare ale Rusiei din Arctica, în apropierea Norvegiei, s-au redus foarte mult din punct de vedere numeric în comparaţie cu perioada de dinainte de războiul din Ucraina, a declarat, sâmbătă, generalul Eirik Kristoffersen, şeful apărării norvegiene, potrivit Reuters.

911 afișări
Imaginea articolului General norvegian: forţele militare ruseşti din Arctica, mai puţine decât înainte de război

Submarin rusesc

Norvegia face parte din NATO şi are o graniţă comună cu Rusia în zona arctică. Ţara nordică se învecinează cu Peninsula Kola, unde se află cele mai multe dintre armele nucleare ale Rusiei, precum şi Flota de Nord, care operează submarinele nucleare ruseşti.

Vorbind după o reuniune a şefilor apărării din ţările NATO desfăşurată la Oslo, generalul Eirik Kristoffersen a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin ştia „foarte bine" că NATO nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia.

„La graniţa noastră, la graniţa cu Rusia, mai sunt poate 20% sau mai puţine forţe ruseşti decât erau înainte de 24 februarie 2022. Dacă ar fi crezut că noi ameninţăm Rusia, nu ar fi putut să-şi mute trupele în Ucraina pentru a lupta în războiul de acolo", a declarat generalul în cadrul unei conferinţe de presă.

Acest model de comportament al Rusiei se aplică şi în cazul Finlandei care în luna aprilie a aderat la NATO, a adăugat amiralul Rob Bauer, preşedintele comitetului militar al NATO.

Finlanda şi Rusia împart o graniţă de 1.300 km, iar trupele ruseşti de-a lungul acestei zone, ca şi în cazul Norvegiei, sunt mult sub numărul pe care îl aveau înainte de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
general,
ruşi,
arctica

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici