Generalul (r) Ben Hodges: Rusia ştie că armele nucleare sunt mai eficiente când nu sunt folosite, pentru că ne fac pe noi să ezităm

Generalul american (r) Ben Hodges a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei ucrainene Kyiv Post, că Rusia nu va folosi armele nucleare în Ucraina pentru că ştie că nefolosirea lor este mai eficientă, întrucât împinge Occidentul spre ezitare şi inacţiune în privinţa ajutorului oferit Kievului.

54645 afișări
Imaginea articolului Generalul (r) Ben Hodges: Rusia ştie că armele nucleare sunt mai eficiente când nu sunt folosite, pentru că ne fac pe noi să ezităm

„Mult din ceea ce oferim Ucrainei provine fie categoria de arme pe care nu le folosim, fie din categoria de arme pe care oricum am vrea să le scoatem din serviciu. Pachetele acestea de ajutoare ajută, de fapt, industria americană, pentru că prin ea umplem, apoi, stocurile cu tot ceea ce am oferit Ucrainei, precum vehiculele vechi Bradley, obuzierele... Dacă ne uităm la costuri şi la faptul că nu a trebuit să folosim nici măcar un militar sau pilot, trebuie să ne gândim că ajutăm la nimicirea celui mai mare inamic al nostru şi al aliaţilor noştri.  Când compari costurile unei descurajări eşuate cu descurajare eficientă este cea mai bună „afacere” pentru plătitorii de taxe din America”, a spus generalul (r) Ben Hodges.

Cât despre posibilitatea ca Rusia să atace un stat NATO, în viitor, Ben Hodges crede că „ce lipseşte, mai mult ca orice, este o declaraţie clară că obiectivul nostru strategic este învingerea Rusiei. De fapt, nu avem un astfel de obiectiv strategic, altul decât că ajutăm Ucraina pentru oricât timp va fi nevoie. Trebuie să ne redescoperim coloana strategică. (...) Cred că faptul că Rusia a decis să invadeze tot teritoriul Ucrainei, în februarie 2022, la 8 ani de la invadarea iniţială a ţării, este un exemplu perfect de descurajare eşuată. Kremlinul era sigur că nu vom face nimic, pentru că nu am făcut nimic nici când a invadat Georgia, în 2008, nu am făcut nimic când a trecut peste „Linia lui Obama”, în Siria, şi nu am făcut nimic când a invadat Ucraina, în 2014.  Noi încă eram prinşi în alegerile prezidenţiale şi ce a urmat după, incidentul de pe 6 ianuarie de la Capitoliu, consecinţele catastrofale ale retragerii din Afganistan, Germania construia gazoductul Nord Stream 2, preşedintele Franţei declara că NATO este în moarte cerebrală, deci Kremlinul clar a crezut că nu vom face nimic. Acesta este pericolul. Dacă văd, din nou, că SUA nu vor face nimic pentru securitatea europeană, că NATO nu e pregătit, că nu are parte de coeziune, atunci riscul este foarte mare”.

„Rusia este în război cu noi”, a transmis generalul (r) Ben Hodges, subliniind că administraţiile americane din trecut şi cea de acum nu înţeleg pe deplin pericolul reprezentat de Rusia.

„Ce semnal teribil trimitem Chinei, Coreei de Nord şi Iranului când ezităm doar pentru că Rusia ameninţă cu folosirea armelor nucleare. Rusia nu va folosi armele nucleare, nu au de ce, pentru că ştiu că armele nucleare sunt mai eficiente când nu sunt folosite, pentru că ne fac pe noi să ezităm. Întreaga abordare a Casei Albe este acum să facă orice pentru a evita intensificarea lucrurilor, dar fix asta va duce la intensificare, pentru că tot mai mulţi oameni vor muri”, a spus Hodges.

Generalul crede că SUA şi aliaţii ar trebui să transmită clar Rusiei că scopul lor este învingerea Moscovei şi că orice folosire a armelor nucleare va avea consecinţe catastrofale pentru toate părţile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici