George W. Bush: Anunţul privind uciderea lui ben Laden, "o victorie pentru America"

Fostul preşedinte american George W. Bush a apreciat că anunţul privind uciderea lui Osama ben Laden reprezintă "o victorie pentru America", la aproape zece ani de la atentatele din 11 septembrie 2001.

763 afișări
Imaginea articolului George W. Bush: Anunţul privind uciderea lui ben Laden, "o victorie pentru America"

George W. Bush: Anunţul privind uciderea lui ben Laden, "o victorie pentru America" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o declaraţie scrisă transmisă presei, Bush a afirmat că preşedintele Barack Obama i-a telefonat duminică seară pentru a-l anunţa în legătură cu uciderea liderului terorist.

"L-am felicitat pe el, dar şi pe bărbaţii şi femeile din forţele noastre armate şi din serviciile de informaţii, care şi-au dedicat viaţa acestei misiuni", a afirmat fostul preşedinte american.

"Această realizare extraordinară este o victorie pentru America, pentru popoarele doritoare de pace şi pentru toţi cei care şi-au pierdut pe cineva drag la 11 septembrie 2001", a apreciat Bush, care a declanşat campania din Afganistan pentru găsirea lui ben Laden, la o lună după atentatele de la World Trade Center şi Pentagon.

"Lupta împotriva terorii continuă, însă, în această seară, America a transmis un mesaj fără echivoc: va fi făcută dreptate, indiferent cât va dura acest lucru", a afirmat fostul preşedinte american.

Barack Obama a anunţat, duminică seară, că ben Laden a fost ucis în Pakistan, în urma unei operaţiuni a forţelor americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici