George W. Bush s-a consultat cu Bill Clinton înainte de vizita lui Barack Obama la Casa Albă

Preşedintele american în exerciţiu, George W. Bush, a declarat că s-a consultat cu predecesorul său, Bill Clinton, înainte de a se întâlni la Casa Albă cu Barack Obama, viitorul preşedinte şi comandant al armatei, potrivit unui interviu acordat CNN.

20 afișări
Imaginea articolului George W. Bush s-a consultat cu Bill Clinton înainte de vizita lui Barack Obama la Casa Albă

George W. Bush s-a consultat cu Bill Clinton înainte de vizita lui Barack Obama la Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îmi aduc aminte de conversaţia pe care am avut-o cu predecesorul meu Bill Clinton", a declarat Bush. "L-am sunat ieri şi i-am spus «Bill, mă voi întâlni cu viitorul preşedinte, şi îmi amintesc cât de amabil ai fost tu cu mine. Sper că pot fi la fel de amabil cu preşedintele ales Obama aşa cum ai fost tu cu mine», a adăugat el.

Bush a descris atmosfera de la întâlnirea cu Obama ca relaxată, precizând că i-a oferit viitorului preşedinte sfaturi despre procesul de tranziţie.

"A fost interesant să îl văd cum urcă la etaj. Voia să vadă unde vor dormi fetele lui. În mod clar acest tip va aduce un simţ al familiei la Casa Albă, şi sper că eu şi Laura am făcut acelaşi lucru. (...) Cred că va fi o parte importantă a preşedinţiei sale", a apreciat Bush.

El a adăugat că vrea să se întoarcă în Texas după ce se va retrage din funcţie, la 20 ianuarie, precizând că "ar putea scrie o carte". "Mi-e dor de Texas, iubesc Texas-ul, am foarte mulţi prieteni în Texas", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici