George W. Bush vrea să îşi "regăsească anonimatul"

Fostul preşedinte american, George W. Bush, încearcă "să îşi regăsească anonimatul", la peste un an de la încheierea mandatului său la Casa Albă, le-a declarat el vineri foştilor săi colaboratori.

14 afișări
Imaginea articolului George W. Bush vrea să îşi "regăsească anonimatul"

George W. Bush vrea să îşi "regăsească anonimatul" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu vreau să mă mai văd la televiziune. Nu vreau să mă aflu într-un grup de foşti (oficiali) care le explică celor actuali ce trebuie să facă. Încerc să îmi regăsesc anonimatul", a declarat el, potrivit unuia dintre foştii săi colaboratori, care a participat la un dineu de lucru cu fostul preşedinte american.

"Nu îmi plăcea când un anume fost preşedinte - şi nu era cel de-al 41-lea şi nici cel de-al 42-lea (preşedinte) - îmi făcea viaţa execrabilă", a declarat Bush, referindu-se la predecesorul său, Jimmy Carter, preşedinte în perioada 1977-1981.

Fostul preşedinte american a salutat faptul că vicepreşedintele său, Dick Cheney, a luat de mai multe ori cuvântul pentru a apăra deciziile administraţiile sale în materie de securitate naţională. Cheney a criticat în numeroase rânduri administraţia preşedintelui Barack Obama, pe care a acuzat-o că pune în pericol Statele Unite prin decizia de a închide centrul de detenţie de la Guantanamo.

Bush a rămas foarte discret de la plecarea sa din Washington, în ianuarie 2009, când s-a întors în Texas. El a reapărut în public luna trecută, alături de preşedintele Obama, atunci când a acceptat să coordoneze strângerea de fonduri pentru supravieţuitorii seismului din Haiti, împreună cu predecesorul său, Bill Clinton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici