Georgia acuză Rusia că şi-a deschis o bază militară în Abhazia, Moscova neagă

Georgia a acuzat Rusia că şi-a deschis o bază militară în Abhazia, în apropiere de localitatea Agubedia, din districtul Oceamcir, fără a se consulta cu Tbilisi.

12 afișări
Imaginea articolului Georgia acuză Rusia că şi-a deschis o bază militară în Abhazia, Moscova neagă

Georgia acuză Rusia că şi-a deschis o bază militară în Abhazia, Moscova neagă (Imagine: Kommersant)

Arme şi echipamente militare au ajuns recent la bază, a anunţat Tornike Kilanava, purtător de cuvânt al Guvernului abhaz în exil, recunoscut de Georgia şi care se opune regiunii separatiste Abhazia. Aceste arme sunt interzise în zona de conflict, întrucât sunt de asalt, nu de apărare, a precizat purtătorul de cuvânt, citat de Kommersant în ediţia electronică.

Potrivit purtărorului de cuvânt, această bază militară din Agubedia este strategică, permiţând controlul accesului din districtul abhaz Gali, care se află la graniţa cu Georgia.

Ministerul rus al Apărării a respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi deschis o nouă bază militară în provincia separatistă georgiană Abhazia, informează RIA Novosti în pagina electronică.

"Relatările potrivit cărora o nouă bază militară a fost stabilită în Abhazia reprezintă o nouă provocare", a anunţat biroul de presă al ministerului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici