Georgia ameninţă Moscova cu boicotarea JO de iarnă de la Soci

Georgia a ameninţat, miercuri, Moscova că va boicota Jocurile Olimpice de iarnă din 2014, care vor avea loc la Soci, în sudul Rusiei, după anunţul Kremlinului privind sporirea cooperării cu regiunile separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud.

206 afișări
Imaginea articolului Georgia ameninţă Moscova cu boicotarea JO de iarnă de la Soci

Georgia ameninţă Moscova cu boicotarea JO de iarnă de la Soci (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia Rusiei "riscă să ducă la boicotarea" Jocurilor de la Soci, a ameninţat şeful Comisiei parlamentare georgiene pentru integritate teritorială, Şota Malaşhia, citat de postul de radio Ecoul Moscovei.

Abhazia şi Osetia de Sud, două regiuni limitrofe Rusiei, din Caucaz, şi-au proclamat unilateral independenţa după destrămarea Uniunii Sovietice, la începutul anilor 90, şi au susţinut acest deziderat prin conflicte armate cu forţele georgiene.

Până în prezent, nici un stat nu a recunoscut independenţa celor două regiuni separatiste, nici măcar Rusia care le-a susţinut economic de-a lungul timpului.

Staţiunea balneară Soci este situată la 25 de kilometri de frontiera cu Abhazia, care a declarat că speră să beneficieze, din punct de vedere economic, de pe urma Jocurilor Olimpice. "Este o oportunitate bună pentru a ne dezvolta şi moderniza economia", a explicat anul trecut "şeful diplomaţiei" abhaze Serghei Şamba.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici