Georgia întrerupe relaţiile diplomatice cu Rusia

Georgia va întrerupe relaţiile diplomatice cu Rusia, după ce Kremlinul a recunoscut cele două regiuni separatiste georgiene ca state independente, a anunţat vineri adjunctul ministrului de Externe, Grigol Vaşadze.

22 afișări
Imaginea articolului Georgia întrerupe relaţiile diplomatice cu Rusia

Georgia întrerupe relaţiile diplomatice cu Rusia

"Am primit instrucţiuni la Ministerul de Externe şi vom întrerupe relaţiile diplomatice cu Federaţia Rusă", a declarat Vaşadze.

"A fost luată decizia finală", a adăugat el.

Parlamentul georgian a adoptat joi o rezoluţie care îndeamnă Guvernul să întrerupă relaţiile diplomatice cu Rusia, după recunoaşterea independenţei Osetiei de Sud şi Abhaziei.

"Interesele Georgiei în Rusia vor fi reprezentate de ambasada unei părţi terţe", a explicat Vaşadze, adăugând că în prezent au loc consultări cu mai multe state.

El a precizat că un consul, un viceconsul şi personalul tehnic vor rămâne la Moscova.

Pe de altă parte, o sursă din cadrul Ministerului de Externe rusesc a anunţat că Moscova va trebui să îşi închidă ambasada din Tbilisi, după ce Georgia a decis să întrerupă relaţiile diplomatice cu Rusia, potrivit RIA Novosti.

"Când relaţiile diplomatice sunt întrerupte, ambasada se închide", a explicat sursa. "Da, ambasada va fi închisă şi va rămâne doar consulatul", a adăugat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici