Georgia revine asupra deciziei de înăsprire a regimului vizelor pentru cetăţenii ruşi

Georgia a revenit joi asupra deciziei de înăsprire a regimului vizelor destinate cetăţenilor ruşi, informează surse oficiale.

11 afișări
Imaginea articolului Georgia revine asupra deciziei de înăsprire a regimului vizelor pentru cetăţenii ruşi

Georgia revine asupra deciziei de înăsprire a regimului vizelor pentru cetăţenii ruşi (Imagine: www.cdi.org)

"Preşedintele Mihail Saakaşvili a semnat joi un decret care ordonă serviciilor vamale să simplifice regimul vizelor pentru cetăţenii ruşi. Viza va putea fi acordată la frontieră", a declarat Nato Cikovani, purtătorul de cuvânt al Ministerului georgian de Externe.

Cikovani a precizat că noua decizie presupune revenirea la regimul în vigoare până la 30 august, fără a explica motivele acestei noi decizii.

De sâmbăta trecută până acum, cetăţenii ruşi puteau obţine vize doar de la "misiunile diplomatice şi consulare georgiene". De asemenea, vizele nu puteau fi obţinute decât de cetăţenii ruşi care îşi vizitau rude, pentru motive umanitare sau călătorii de afaceri.

Georgia a anunţat la 29 august întreruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia, dar menţinerea relaţiilor consulare, o decizie intrată în vigoare la 2 septembrie.

Rusia a suspendat la 3 septembrie acordarea de vize cetăţenilor georgieni, în urma conflictului dintre cele două ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici