Georgia susţine că ruşii nu s-au retras din Gori, Moscova dezminte

Secretarul Consiliului de securitate georgian, Aleksandr Lomaia, a declarat miercuri că 50 de tancuri şi blindate ruse se află în continuare în oraşul georgian Gori, afirmaţia fiind imediat dezminţită de Moscova.

23 afișări
Imaginea articolului Georgia susţine că ruşii nu s-au retras din Gori, Moscova dezminte

Georgia susţine că ruşii nu s-au retras din Gori, Moscova dezminte (Imagine: Mediafax/AFP)

"Cincizeci de tancuri şi blindate ruse se află la Gori, însă (soldaţii) nu ocupă imobilele", a declarat Lomaia la televiziune.

El a declarat pentru AFP că un "convoi de tancuri a intrat în Gori".

"Ruşii au părăsit (portul) Poti" şi "nu au avut loc mişcări de trupe suplimentare în noaptea de marţi spre miercuri" şi "nici bombardamente", a mai precizat oficialul georgian.

Nici o unitate a forţelor ruse nu se află în oraşul georgian Gori, contrar afirmaţiilor autorităţilor de la Tbilisi, a subliniat Statul Major al "forţelor de menţinere a păcii" ruse, citat de Interfax.

"Nu există forţe de pace ruse, nici unităţi afiliate în oraşul Gori", a declarat un reprezentant al Statului Major al forţelor ruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici