Georgia va expulza mai mulţi diplomaţi ruşi

Georgia va expulza mai mulţi colaboratori ai ambasadei ruse la Tbilisi, a anunţat, miercuri, preşedintele georgian, Mihail Saakaşvili, care consideră că ultimele demonstraţii ale opoziţiei au fost orchestrate de Moscova, relatează AFP.

4 afișări
Imaginea articolului Georgia va expulza mai mulţi diplomaţi ruşi

Georgia va expulza mai mulţi diplomaţi ruşi

Ministerul de Externe din Georgia îl convocase miercuri pe ambasadorul Rusiei la Tbilisi, după ce îl rechemase pe reprezentantul diplomatic georgian din Rusia pentru "consultări".

Saakaşvili a acuzat miercuri serviciile speciale ruse de "implicare" în tensiunile din Georgia, în cadrul unui discurs televizat. Duminică, el declarase că "forţe oligarhice ruse încearcă să destabilizeze situaţia în Georgia în preajma alegerilor din Rusia".

Serviciul de presă al Ministerului de Externe a anunţat că ambasadorul Rusiei în Georgia, Viaceslav Kovalenko, a fost convocat la sediul MAE. Tbilisi cere "clarificări după ce serviciile speciale georgiene au descoperit documente referitoare la contacte ale colaboratorilor ambasadei (ruse - n.r.) cu reprezentanţi ai opoziţiei georgiene", a anunţat Ministerul georgian de Externe, citat de agenţia Interfax.

Într-un comunicat de presă, Ministerul a mai anunţat că şi ambasadorul Georgiei la Moscova, Iraki Ciubinişvili, a fost rechemat la Tbilisi pentru consultări.

Forţele de ordine georgiene au dispersat mii de manifestanţi miercuri, la Tbilisi, cu ajutorul gazelor lacrimogene şi al tunurilor cu apă, în cea de-a şasea zi a unui val de proteste faţă de preşedintele prooccidental Mihail Saakaşvili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici