Germania ar putea suplimenta numărul militarilor săi în Afganistan - presă

Coaliţia de guvernământ din Germania, condusă de cancelarul Angela Merkel, intenţionează să dezbată sporirea limitei superioare a numărului de militari germani care ar putea fi trimişi în Afganistan, a anunţat joi publicaţia Frankfurter Rundschau.

1 afișare
Imaginea articolului Germania ar putea suplimenta numărul militarilor săi în Afganistan - presă

Germania ar putea suplimenta numărul militarilor săi în Afganistan - presă

Potrivit publicaţiei Frankfurter Rundschau, care citează surse din cadrul coaliţiei, se preconizează o sporire cu cel puţin 500 de militari iar mandatul parlamentar al Germaniei va fi modificat definitiv.

Actualul mandat, care se încheie la jumătatea lui octombrie 2008, permite Germaniei să trimită până la 3.500 de soldaţi în Afganistan.

Ziarul mai scrie că partidele din coaliţie au stabilit o întâlnire în care să fie discutată această problemă, la care să participe reprezentanţi de rang înalt din cadrul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), condusă de Merkel, şi al Partidului Social-Democrat (SPD), cu care împarte puterea.

Ziarul nu a oferit alte detalii.

NATO exercită presiuni asupra Germaniei în vederea sporirii numărului de soldaţi detaşaţi în Afganistan, pentru a-i trimite în partea mult mai periculoasă de sud ţării.

Guvernul a respins informaţiile apărute la acest sfârşit de săptămână, potrivit cărora Guvernul ar plănui să extindă numărul militarilor care ar putea fi trimişi în Afganistan de la 1.000 la 4.500 şi să extindă baza de operare de la nord către vest. Misiunea militarilor din Afgansitan nu beneficiază de sprijin în rândul germanilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici