Germania consideră că Turcia s-a îndepărtat mult de perspectiva aderării la Uniunea Europeană

Turcia nu a fost niciodată mai departe decât acum de perspectiva aderării la Uniunea Europeană, afirmă ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, avertizând că autorităţile germane nu vor tolera vizite ale oficialilor turci în campania pentru referendumul pe tema sistemului prezidenţial.

1764 afișări
Imaginea articolului Germania consideră că Turcia s-a îndepărtat mult de perspectiva aderării la Uniunea Europeană

Germania consideră că Turcia s-a îndepărtat mult de perspectiva aderării la Uniunea Europeană (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"În momentul de faţă, Turcia s-a îndepărtat mai mult ca niciodată de perspectiva admiterii în Uniunea Europeană", a declarat Sigmar Gabriel într-un interviu acordat revistei Der Spiegel.

Şeful diplomaţiei germane a mărturisit că el a avut mereu dubii în privinţa aderării Turciei la UE, explicând că s-a aflat în minoritate din acest punct de vedere în cadrul Partidului Social-Democrat (SPD).

Administraţia Recep Tayyip Erdogan, acuzată de tendinţe autoritariste, este în conflict cu Germania şi Olanda după ce aceste ţări au interzis mitinguri electorale organizate înaintea referendumului pe tema introducerii sistemului prezidenţial în Turcia.

"Oricine va depăşi liniile nu se poate aştepta să i se permită să îşi răspândească ideile politice în Germania", a atras atenţia Sigmar Gabriel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici