Germania crede că decizia Rusiei de a suspenda exporturile de petrol nu va avea efecte

Guvernul Olaf Scholz consideră că decizia Rusiei de a suspenda exporturile de petrol spre Uniunea Europeană, ca reacţie la plafonarea preţurilor, nu va produce efecte, argumentând că aprovizionarea este asigurată.

1386 afișări
Imaginea articolului Germania crede că decizia Rusiei de a suspenda exporturile de petrol nu va avea efecte

"Suspendarea exporturilor nu este fără semnificaţie, dar nu are efecte practice. Noi ne pregătim din vară să înlocuim petrolul rusesc", a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei de la Berlin, citat de cotidianul Le Monde.

"Noi am acţionat permanent pentru a garanta securitatea aprovizionării şi continuă să fie garantată, indiferent de emiterea decretului prezidenţial rus", a argumentat purtătorul de cuvânt.

Rusia va suspenda, începând din februarie, exporturile de petrol şi produse petroliere spre statele din Uniunea Europeană, din Grupul G7 şi spre Australia, din cauza deciziei de plafonare a preţurilor. "Livrările de petrol şi de produse petroliere ruseşti spre entităţi şi persoane din ţări care au impus plafon vor fi interzise", arată un decret emis marţi de preşedintele Vladimir Putin. Măsura se va aplica de la 1 februarie până la 1 iulie 2023 şi vizează ţările din Uniunea Europeană, din Grupul naţiunilor puternic dezvoltate (G7) şi Australia. Decretul prevede şi o excepţie. Exporturile vor fi permise printr-o derogare specială acordată de preşedintele Putin.

Uniunea Europeană, Grupul naţiunilor puternic industralizate (G7) şi Australia au impus recent plafonarea la 60 de dolari a barilului de petrol din Rusia, pentru a sancţiona Moscova din cauza invaziei militare în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici