Germania este tot mai aproape de recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck.

3351 afișări
Imaginea articolului Germania este tot mai aproape de recesiune

Germania este tot mai aproape de recesiune

Noile prognoze sunt mult mai slabe decât cele anterioare, acestea prevedeau o creştere de 1,3% în 2024, scrie CNBC, citat de Ziarul Financiar.

Pentru 2025 estimările arată că economia se va majora cu 1%.

„Economia este în ape tulburi. Ne revenim din criză mult mai lent decât am sperat”, a explicat Robert Habeck.

Costurile la energie electrică şi inflaţia au continuat să scadă, în timp ce consumatorii au, din nou, mai mulţi bani la dispoziţie. Ministrul german de finanţe a adăugat că economia ţării s-a dovedit rezilientă în faţa pierderii accesului la resursele ruseşti, în urma declanşării războiului din Ucraina.

Inflaţia ar trebui să scadă până la 2,8% în 2024, înainte de a reveni în ţinta de 2% din anul 2025.

Germania a evitat la limită întrarea în recesiune în a doua parte a anului 2023, chiar dacă PIB-ul a scăzut cu 0,3% în trimestrul al patrulea.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici