Germania îi face vânt prietenului lui Putin

SPD urmează să ia o decizie cu privire la Gerhard Schroeder.

17286 afișări
Imaginea articolului Germania îi face vânt prietenului lui Putin

Germania îi face vânt prietenului lui Putin

Partidul Social Democrat German (SPD) va decide astăzi dacă îl va exclude pe fostul cancelar Gerhard Schroeder din partid. Fostul lider al Germaniei a stat în centrul unei puternice controverse din cauza legăturilor sale cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Un comitet de arbitraj din oraşul nordic Hanovra a analizat chestiunea timp de câteva săptămâni, după ce au fost primite 17 cereri de excludere din partea diferitelor aripi ale partidului.

Fostul cancelar, aflat în funcţie din 1998 până în 2005, este criticat pentru posturile ocupate în mai multe companii de stat ruseşti şi este considerat un prieten apropiat al lui Putin.

În mai, fostul cancelar a anunţat că părăseşte consiliul de supraveghere al gigantului energetic rus Rosneft. De asemenea, a refuzat o numire în consiliul de supraveghere al Gazprom.

Dar într-un interviu recent cu postul privat RTL/NTV, Schroeder a refuzat încă o dată să se distanţeze de Putin şi a susţinut activarea controversatei conducte Nord Stream 2, blocată de Berlin ca urmare a invaziei ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici