Germania îşi modernizează armata. Guvernul achiziţionează 60 de elicoptere de transport Chinook

Germania intenţionează să cumpere 60 de elicoptere de transport Boeing Chinook, ca parte a unei campanii masive de achiziţii pentru a-şi moderniza armata, a declarat miercuri Ministerul Apărării al acestei ţări.

1238 afișări
Imaginea articolului Germania îşi modernizează armata. Guvernul achiziţionează 60 de elicoptere de transport Chinook

Cancelarul Olaf Scholz a anunţat, la scurt timp după invazia Rusiei din februarie, că Germania va aloca 100 de miliarde de euro unui fond special pentru armata sa şi îşi va creşte cheltuielile pentru apărare peste nivelul minim de 2% din produsul intern brut la care s-au angajat ţările NATO şi faţă de care Berlinul a rămas mult timp în urmă, potrivit AP.

Coaliţia de guvernare şi principalul partid de opoziţie au ajuns duminică la un acord pentru a merge mai departe cu acest plan. Parlamentul nu l-a aprobat încă, dar proiectul devine tot mai concret. Oficialii recunosc că armata germană, Bundeswehr, a suferit ani de zile de neglijenţă.

Ministrul apărării, Christine Lambrecht, a declarat în parlament că guvernul doreşte să cumpere elicopterul Chinook, spunând că acesta "este dovedit, este coloana vertebrală a transportului aerian european şi cu acest model ne vom consolida capacitatea de a coopera în Europa".

Ministerul ei a precizat într-o declaraţie că planul este de a cumpăra 60 de aeronave Chinook CH-47F. Acesta nu a oferit detalii financiare, dar agenţia germană de ştiri dpa a raportat că aproximativ 5 miliarde de euro din pachetul de cheltuieli de 100 de miliarde de euro sunt alocate pentru această achiziţie.

"Avem acum o oportunitate istorică", a declarat Lambrecht în faţa legislatorilor în timpul unei dezbateri privind bugetul obişnuit al Germaniei. "Putem îndrepta eşecurile din trecut şi putem repune Bundeswehr complet pe picioare".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici