Germania îşi pierde răbdarea cu un fost cancelar. Este acuzat de simpatii pro-ruse

  • Fostul cancelar german Gerhard Schroeder întreţine o relaţie de prietenia strânsă cu preşedintele rus Vladimir Putin
  • Relaţiile de afaceri profitabile cu Rusia au fost ani de zile tolerate şi văzute cu reticenţă de germani
  • Schroeder poate avea o influenţă nefastă asupra actualului cancelar, Olaf Scholz, avertizează analiştii
21475 afișări
Imaginea articolului Germania îşi pierde răbdarea cu un fost cancelar. Este acuzat de simpatii pro-ruse

Sursa foto: MediafaxFoto

Pe măsură ce norii de război se adună deasupra Ucrainei, iar aliaţii pun la îndoială hotărârea Germaniei, Gerhard Schroeder este văzut ca factor de influenţă pentru noul cancelar şi coleg social-democrat, Olaf Scholz.

Simpatiile pro-Kremlin l-au transformat pe Schroeder în inamic public, mai ales după derapajul în care a avertizat Ucraina să renunţe la provocări.

„Schroeder este o povară pentru politica externă a Germaniei şi pentru vechiul său partid. Are obiective clare. Nu pentru ţara lui, ci pentru el însuşi", avertizează analiştii.

Având în vedere relaţia sa de strânsă prietenie cu preşedintele rus Vladimir Putin, fostul cancelar Gerhard Schroeder urmează să facă parte din consiliul de administraţie al companiei energetice, Gazprom, controlată de statul rus.

Controversa vine într-un moment dificil pentru Scholz, care se va confrunta cu un test major săptămâna viitoare, când va călători la Moscova pentru a purta primele discuţii cu Putin de la preluarea mandatului.

Actualul cancelar a fost acuzat că a întârziat să ia iniţiativă diplomatică pe fondul crizei din Ucraina şi dar mai ales nu a solidarizat cu aliaţii împotriva ameninţării ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici