Germania îşi va reduce prezenţa militară în Afganistan la începutul anului 2012

Germania intenţionează să îşi reducă prezenţa militară în Afganistan anul viitor, înaintea unei retrageri definitive prevăzute în 2014, anunţă Guvernul de la Berlin.

162 afișări
Imaginea articolului Germania îşi va reduce prezenţa militară în Afganistan la începutul anului 2012

Germania îşi va reduce prezenţa militară în Afganistan la începutul anului 2012 (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Noul mandat prevede un dispozitiv de cel mult 4.900 de militari începând din februarie 2012, comparativ cu 5.350 în prezent, conform unei scrisori a ministrului Apărării, Thomas de Maiziere, şi a ministrului de Externe, Guido Westerwelle, adresată grupurilor parlamentare.

De la începutul anului, Guvernul german a anunţat că intenţiona să înceapă retragerea militară din Afganistan, urmând ca efectivele să fie retrase total în 2014.

Având peste 5.000 de militari pe teritoriul afgan, Germania este a treia prezenţă militară în această ţară, după SUA şi Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici