Germania: Liderul social-democrat cheamă din nou la alegeri în cazul în care negocierile pentru formarea unui nou Guvern condus eşuează

Martin Schulz, fost candidat al social-democraţilor germani pentru funcţia de cancelar, a declarat că în Germania ar trebui să aibă loc noi alegeri parlamentare, dacă negocierile purtate de Angela Merkel pentru formarea unei noi coaliţii guvernamentale vor eşua, relatează Politico.eu.

418 afișări
Imaginea articolului Germania: Liderul social-democrat cheamă din nou la alegeri în cazul în care negocierile pentru formarea unui nou Guvern condus eşuează

Germania: Liderul social-democrat cheamă din nou la alegeri în cazul în care negocierile pentru formarea unui nou Guvern condus eşuează

După alegerile parlamentare din Germania ce au avut loc la 24 septembrie, partidul Angelei Merkel, CDU, a obţinut 33% din voturi, însă acestea nu au fost suficiente pentru a forma o majoritate parlamentară, în aşa fel încât cancelarul poartă negocieri pentru formarea unei coaliţii cu ecologiştii şi cu liberalii germani. Acest scor este cel mai slab înregistrat vreodată de blocul electoral format din partidul Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), şi filiala bavareză a acesteia, Uniunea Creştin-Socială (CSU).

În acest context, liderul social-democrat Martin Schulz a precizat, într-un interviu publicat sâmbătă de către ziarul german Funke Media, că dacă negocierile pentru formarea unui nou Guvern vor eşua, atunci ”ar trebui să aibă loc noi alegeri”.

Cu toate acestea, Schulz a afirmat că este sigur că actualele negocieri pentru formarea unei coaliţii guvernamentale vor avea succes, adăugând că social-democraţii îşi menţin poziţia de a nu se alătura într-un Guvern condus de CDU.

”Decizia de a intra în opoziţie a fost perfect conştientă şi cunoaştem consecinţele”, a declarat fostul preşedinte al Parlamentului European.

În acelaşi timp, Schulz nu a dorit să răspundă dacă are intenţia să mai candideze pentru un nou mandat de preşedinte al social-democraţilor, SPD urmând să aibă o convenţie în luna decembrie pentru stabilirea noii conduceri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici