Germania nu îşi va muta Ambasada la Ierusalim, susţine ministrul german de Externe

Germania îşi va menţine Ambasada la Tel Aviv, până în momentul în care va fi găsită o soluţie de două state pentru Israel şi Palestina, a declarat Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

445 afișări
Imaginea articolului Germania nu îşi va muta Ambasada la Ierusalim, susţine ministrul german de Externe

Germania nu îşi va muta Ambasada la Ierusalim, susţine ministrul german de Externe

Într-un discurs susţinut la o conferinţă organizată de Institutul pentru Studii de Securitate din Tel Aviv, Gabriel a subliniat că mutarea Ambasadei germane la Ierusalim va veni numai după o soluţie negociată.

”Germania aşteaptă cu nerăbdare ziua în care va putea să-şi mute Ambasada din Israel la Ierusalim, dar adaug că acest lucru se va întâmpla când ambele state vor avea capitala la Ierusalim. Până atunci vom respecta legislaţia internaţională cu privire la statutul teritoriilor ocupate”, a declarat Sigmar Gabriel.

Ministrul german de Externe a precizat că ambele tabere ”au aspiraţii legitime” în privinţa Ierusalimului, iar criza va putea fi soluţionată doar în urma negocierilor.

Preşedintele american Donald Trump a activat, la 6 decembrie 2017, un document executiv din anul 1995 prin care Statele Unite asumau angajamentul de a muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Donald Trump a ordonat Departamentului de Stat să iniţieze pregătirile pentru mutarea ambasadei SUA la Ierusalim.

Ierusalimul de Est a fost anexat de Israel după ce a preluat controlul asupra zonei în urma războiului din 1967, o acţiune care nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională. Ierusalimul este venerat de către evrei, creştini şi musulmani deopotrivă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici