Germania nu se descurcă cu E.coli: CE îi cere să coopereze cu experţi străini pentru identificarea sursei

Comisarul european pentru Sănătate, John Dalli, a cerut autorităţilor germane o cooperare mai strânsă cu experţii străini pentru identificarea originii infectării cu bacteria E.coli, relatează AFP, citând un interviu publicat miercuri în cotidianul german Die Welt.

641 afișări
Imaginea articolului Germania nu se descurcă cu E.coli: CE îi cere să coopereze cu experţi străini pentru identificarea sursei

Germania nu se descurcă cu E.coli: CE îi cere să coopereze cu experţi străini pentru identificarea sursei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să ne bazăm pe experienţa întregii Europe şi chiar şi (a experţilor) din afara Europei", a spus Dalli, potrivit unui comunicat publicat de Die Welt înainte de apariţia interviului.

"Subliniez în mod special cât de important este să cooperăm strâns şi să împărtăşim cunoştinţele comune, pentru a pune capăt cât mai rapid" îmbolnăvirilor cu E.coli enterohemoragică, a adăugat el.

Conform Die Welt, UE vrea ca la ancheta pentru depistarea originii epidemiei să participe şi experţi americani şi japonezi.

Cotidianul german afirmă că diplomaţi europeni au criticat şi chestionarele utilizate de autorităţile germane, considerate "foarte restrictive", deoarece se concentrează doar asupra consumului unor anumite tipuri de legume.

O tulpină rară şi foarte virulentă a bacteriei Escherichia coli enterohemoragice a provocat moartea a 24 de persoane - 23 în Germania şi una în Suedia -, potrivit ultimului bilanţ, publicat marţi seară. Infectarea poate duce la complicaţii renale grave, care pot provoca decesul bolnavilor.

Miniştrii regionali şi federali ai Sănătăţii şi Protecţiei consumatorilor din Germania urmează să se întâlnească miercuri dimineaţă, iar la reuniunea de criză va participa şi John Dalli, a anunţat marţi seară un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii de la Berlin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici