Germania, prietenul Italiei în depăşirea crizei majore din peninsulă. Premierul Giuseppe Conte adresează un mesaj special

Premierul Italiei Giuseppe Conte a apreciat, într-un interviu acordat publicaţiei Bild, rolul pe care l-a jucat Germania în a oferi ajutor Italiei. Cuvintele sale elogioase au fost „poporul german a fost dintotdeauna prieten cu poporul italian”.

9446 afișări
Imaginea articolului Germania, prietenul Italiei în depăşirea crizei majore din peninsulă. Premierul Giuseppe Conte adresează un mesaj special

Germania, prietenul Italiei în depăşirea crizei majore din peninsulă. Premierul Giuseppe Conte adresează un mesaj special

Redăm câteva dintre afirmaţiile lui Giuseppe Conte din interviul acordat publicaţiei Bild.


Despre politica financiară europeană:
Conte: „Germania nu va avea niciun avantaj dacă Europa cade în recesiune. E un test foarte greu pentru economiile noastre. E cel mai dificil moment de la război încoace. Nu cerem ca Germania şi Olanda să ne plătească datoriile. O creştere rapidă va fi bună pentru toată lumea. Operaţia a reuşit, dar pacientul Europa e mort.”

Despre situaţia medicală din Italia:
„Curbele îmbolnăvirilor se îmbunătăţesc. Numărul persoanelor vindecate creşte rapid. Sper să ieşim din nou din criză, suntem într-un moment crucial. Am avut o supraocupare incredibilă în spitalele noastre. Nu existau paturi de terapie intensivă. Am construit spitale de urgenţă pentru pacienţii cu coronavirus”.

Despre rolul Italiei în criză:
„Italia este un pionier în criză. Germania şi Italia pot să se ajute una pe cealaltă. Când vom fi şi noi mai bine, îi vom ajuta pe alţii. Trebuie să mergem la luptă împreună. Virusul bate ca vântul. Toate popoarele Europei trebuie să se ajute reciproc”.

Despre vacanţe:„Abia aştept să se întoarcă turiştii. Să le spunem Bine aţi venit! Dacă vom ridica restricţiile pentru Italia, va exista din nou libertate de călătorie”.

Despre relaţia dintre Italia şi Germania
„Salutări din inimă poporului german şi cele mai mari mulţumiri pentru Angela Merkel. Italienii şi germanii sunt strâns conectaţi. Poporul german a fost dintotdeauna prieten cu poporul italian”.

Primari şi guvernatori regionali italieni au cumpărat în plină epidemie de Covid-19 o pagină în ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung pentru a-i cere Germaniei să manifeste solidaritate în faţa epidemiei generate de noul coronavirus, amintindu-i că alte state au acceptat să-i reducă datoria după cel de-al Doilea Război Mondial, a informat Reuters. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici