Germania şi Franţa îşi avertizează cetăţenii din Ierusalim: Există posibilitatea izbucnirii unor violenţe în contextul intenţiei lui Trump de a recunoaşte oraşul disputat drept capitala Israelului

Autorităţile din Germania şi Franţa şi-au avertizat cetăţenii aflaţi în Ierusalim în legătură cu posibilitatea izbucnirii unor violenţe în contextul intenţiei Administraţiei Donald Trump de a recunoaşte oraşul disputat drept capitala Israelului, informează agenţia de ştiri Reuters.

1885 afișări
Imaginea articolului Germania şi Franţa îşi avertizează cetăţenii din Ierusalim: Există posibilitatea izbucnirii unor violenţe în contextul intenţiei lui Trump de a recunoaşte oraşul disputat drept capitala Israelului

Germania şi Franţa îşi avertizează cetăţenii din Ierusalim legat de posibilitatea izbucnirii unor violenţe în contextul intenţiei lui Trump de a recunoaşte oraşul disputat drept capitala Israelului

Ministerul german de Externe a actualizat recomandările de călătorie pentru Israel şi Teritoriile palestiniene.

"Din 6 decembrie 2017, ar putea avea loc demonstraţii în Ierusalim, Cisiordania şi Fâşia Gaza. Nu se exclude posibilitatea unor confruntări violente", a transmis MAE de la Berlin.

Autorităţile germane au recomandat cetăţenilor săi evite zonele afectate.

Similar, Ministerul de Externe de la Paris a avertizat asupra posibilităţii izbucnirii unor demonstraţii, recomandând cetăţenilor săi să evite mulţimile de oameni în Ierusalimul de Est, Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Donald Trump, preşedintele SUA, intenţionează să adopte o ordonanţă executivă prin care va recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului, dar, din raţiuni logistice, va amâna şase luni mutarea Ambasadei americane în acest oraş, potrivit unor surse citate de cotidianul The New York Times.

Israelul consideră Ierusalimul capitala indivizibilă a statului evreu. Autoritatea Palestiniană speră ca Ierusalimul de Est să devină capitala viitorului stat.

Autoritatea Palestiniană, ţări musulmane şi Rusia au avertizat Statele Unite să nu transfere Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Uniunea Europeană l-a îndemnat pe Donald Trump să evite decizia de a transfera Ambasada americană de la Tel Aviv la Ierusalim, argumentând că o astfel de manevră va genera "efecte grave". Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, consideră că statutul Ierusalimului trebuie determinat exclusiv prin negocieri între Israel şi Autoritatea Palestiniană.

Khamenei: Planul lui Trump privind Ierusalimul,"semn al incompetenţei"/"Palestina va fi eliberată"

Intenţia Administraţiei Donald Trump de a muta Ambasada SUA la Ierusalim este un semn al "incompetenţei şi eşecului", afirmă liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, avertizând că "Palestina va fi eliberată".

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să recunoască Ierusalimul ca fiind capitala Israelului şi să aprobe mutarea Ambasadei SUA în acest oraş, o manevră care nu se va produce imediat.

"Planul privind Al-Quds (numele arab al Ierusalimului -n.red.) este un semn al incompetenţei şi eşecului", a declarat Ali Khamenei miercuri.

"În problema Palestinei, Statele Unite sunt legate la mâini şi nu îşi pot avansa obiectivele. Oficiali guvernamentali americani intenţionează să declanşeze un război în regiune pentru a apăra regimul sionist", a subliniat Khamenei, avertizând că "Palestina va fi eliberată".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici