Scenarii de război. Un bombardier strategic american a survolat Peninsula Coreea într-un amplu exerciţiu aerian condamnat de regimul de la Phenian

Un bombardier strategic american de tip B-1B a zburat miercuri deasupra Peninsulei Coreea, în cursul unui amplu exerciţiu aerian comun la care participă unităţi din SUA şi Coreea de Sud şi care a fost condamnat de regimul de la Phenian, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

10874 afișări
Imaginea articolului Scenarii de război. Un bombardier strategic american a survolat Peninsula Coreea într-un amplu exerciţiu aerian condamnat de regimul de la Phenian

Bombardierul a decolat de la o bază aeriană din Guam şi a survolat Peninsula Coreea, au anunţat autorităţile militare de la Seul.

Exerciţiul, ce poartă denumirea de Vigilant ACE, a început luni şi se va încheia vineri. La acesta vor participa peste 230 de aeronave militare, printre care şi şase avioane de luptă F-22 Raptor. Această desfăşurare de forţe vine la o săptămână după ce Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică intercontinentală şi a anunţat că şi-a ”completat” forţa nucleară.

Potrivit Ministerului Apărării din Coreea de Sud, la exerciţiu participă peste 230 de avioane de luptă, inclusiv şase aeronave F-22 Raptors şi saşe aeronave F-35, dar şi peste 12.000 de militari.

Exerciţiul se va desfăşura sub mai multe scenarii de război şi va cuprinde inclusiv o simulare a unui atac asupra bazelor nucleare nord-coreene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici