Germania susţine că va ajuta Polonia să se apere, pe fondul ameninţărilor Rusiei: „Acolo unde au nevoie de susţinere partenerii noştri polonezi, noi vom oferi ajutorul”

Germania este pregătită să ofere asistenţă militară Poloniei, prin intermediul Alianţei Nord-Atlantice, a afirmat vineri ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, în contextul ameninţărilor Rusiei.

711 afișări
Imaginea articolului Germania susţine că va ajuta Polonia să se apere, pe fondul ameninţărilor Rusiei: „Acolo unde au nevoie de susţinere partenerii noştri polonezi, noi vom oferi ajutorul”

"Acolo unde au nevoie de susţinere partenerii noştri polonezi, noi vom oferi ajutorul. Polonia este partener şi aliat de încredere în cadrul NATO, noi putem spune cu încredere că suntem pregătiţi", a afirmat Boris Pistorius, potrivit site-ului Tagesschau.de, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o la Praga cu ministrul ceh al Apărării, Jana Cernochova.

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat vineri că Rusia va riposta militar dacă Polonia va lansa agresiuni împotriva statului Belarus. "Lansarea oricărei agresiuni asupra statului Belarus, membru al Uniunii cu Rusia, ar fi considerată o agresiune împotriva Federaţiei Ruse şi va primi o ripostă cu toate mijloacele de care dispunem", a afirmat Vladimir Putin.

Polonia a decis miercuri să transfere unităţi militare în estul ţării, la frontiera cu Belarus, din cauza riscurilor generate de Grupul paramilitar rus Wagner. Anterior, Guvernul de la Varşovia anunţase suplimentarea cu 500 de membri a forţelor de securitate de-a lungul frontierei cu Belarus. Polonia se teme de un nou val de imigranţi extracomunitari şi de activităţile Grupului paramilitar rus Wagner, transferat temporar în Belarus după informaţiile privind o tentativă de complot în Rusia.

Ministerul Apărării de la Minsk a comunicat recent că organizează exerciţii militare la frontiera dintre Belarus şi Polonia, inclusiv cu participarea combatanţilor Grupului paramilitar rus Wagner.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici