Germania susţine parcursul european al Serbiei

Guvernul Germaniei susţine în mod constructiv parcursul european al Serbiei, a declarat Michael Roth, secretar de Stat pentru Europa în Ministerul german de Externe, în timpul unei reuniuni de luni cu Ministrul sârb pentru Integrarea europeană, potrivit site-ului postului de radio B92.

123 afișări
Imaginea articolului Germania susţine parcursul european al Serbiei

Germania susţine parcursul european al Serbiei

Ministrul sârb pentru integrarea europeană, Jadranka Joksimovici, a spus că se aşteaptă ca primele capitole din negocierile de aderare a Serbiei la UE să fie deschise până la sfârşitul anului şi că următorul pas în procesul de integrare europeană a Serbiei este semnificativ, deoarece ar încuraja reformele, a transmis biroul de presă al Guvernului sârb.

Oficialul german, Michael Roth, a mai spus că Guvernul Germaniei este partenerul apropiat al statului sârb şi că o deschidere cât mai rapidă a capitolelor este în interesul comun al Germaniei, Uniunii Europene şi Serbiei, a menţionat Roth.

Joksimovic şi Roth au spus că procesul de la Berlin este unul dintre cele mai bune cadre de cooperare cu regiunea Balcanilor de Vest.

În ceea ce priveşte problema refugiaţilor, Joksimovici l-a informat pe oficialul german privind toate măsurile sistemice şi operaţionale pe care Serbia le adoptă şi şi-a exprimat speranţa că o soluţie unică la acestă problemă va fi prezentată curând. Serbia a demonstrat că a abordat rezolvarea problemei într-o manieră organziată, a spus Roth, salutând tratamentul uman pe care ţara l-a aplicat migranţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici