Germania va fi paralizată luni. Sindicatele din transporturi organizează o grevă de amploare

  • Sindicatele germane fac apel la mii de lucrători din sistemul de transport al ţării să organizeze luni o grevă de o zi.
  • Sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare, transportului public şi zborurilor.
2141 afișări
Imaginea articolului Germania va fi paralizată luni. Sindicatele din transporturi organizează o grevă de amploare

Sindicatul lucrătorilor din domeniul serviciilor ver.di şi sindicatul EVG, care reprezintă numeroşi lucrători feroviari, au anunţat joi greva de 24 de ore, care vine în contextul în care angajaţii din numeroase sectoare au solicitat majorări substanţiale pentru a reflecta inflaţia ridicată, notează The Associated Press.

Preşedintele Ver.di, Frank Werneke, a declarat că sindicatul său solicită ieşirea în stradă a 120.000 de angajaţi. Printre aceştia se vor număra lucrătorii din domeniul securităţii şi de la sol de pe toate aeroporturile germane, cu excepţia Berlinului, angajaţii din transportul local în şapte din cele 16 landuri germane, angajaţii din porturi şi lucrătorii de pe autostrăzi.

"Această zi de grevă va avea un efect masiv, suntem conştienţi de acest lucru şi este, de asemenea, necesar", a declarat Werneke. El a adăugat că este important să clarificăm înainte de următoarea rundă de negocieri "că revendicările noastre au un sprijin larg în rândul forţei de muncă".

Preşedintele EVG, Martin Burkert, a declarat că sindicatul său cere ca 230.000 de angajaţi de la principalul operator feroviar din Germania, Deutsche Bahn, deţinut de guvern, să iasă în stradă. El a declarat că persoanele care călătoresc duminică ar trebui să aibă grijă "să ajungă la destinaţie în timp util", deoarece unele dintre turele afectate ar putea începe duminică seara.

Ver.di cere o majorare salarială de 10,5%, cu o creştere de cel puţin 500 de euro pe lună, în timp ce EVG solicită o creştere de 12% sau cel puţin 650 de euro în plus pe lună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici