Germania va oferi Ucrainei asistenţă umanitară suplimentară

Guvernul de la Berlin a anunţat, vineri, noi acţiuni de asistenţă umanitară destinate Ucrainei, în contextul crizei energetice cu care se confruntă din cauza atacurilor Rusiei asupra infrastructurii esenţiale, informează publicaţia Der Spiegel.

138 afișări
Imaginea articolului Germania va oferi Ucrainei asistenţă umanitară suplimentară

Potrivit Ministerului german de Externe, Departamentul guvernamental Tehnic (THW) va livra Ucrainei în următoarele două săptămâni 100 de generatoare de electricitate. Berlinul a furnizat deja Ucrainei alte 135 de generatoare similare de la începutul războiului. Valoarea totală a aparatelor furnizate de Germania este de 13 milioane de euro.

Ministerul german de Interne a anunţat că va transfera în Ucraina 15 centrale de căldură pe bază de petrol, 20 de acumulatori de electricitate de mare putere şi 38 de containere de locuit sau pentru uz medical.

La rândul său, Ministerul german al Dezvoltării va aloca 12 milioane de euro din bugetul propriu pentru acoperirea nevoilor energetice ale Ucrainei, iar Societatea germană pentru Cooperare Internaţională (GIZ) va furniza generatoare de electricitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici