Germania va primi ingineri din estul UE de la 1 noiembrie

Cancelarul Angela Merkel a anunţat, vineri, că începând de la 1 noiembrie Germania va primi, fără a impune condiţii, ingineri din ţările din estul Uniunii Europene, specialişti în electrotehnică şi utilaj tehnologic, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Germania va primi ingineri din estul UE de la 1 noiembrie

Germania va primi ingineri din estul UE de la 1 noiembrie

Acesta reprezintă un reviriment în politica Germaniei privind migraţia. Berlinul intenţiona închiderea pieţei muncii cel puţin până în 2009 pentru cetăţenii din ultimele state care au aderat la UE, măsura fiind destinată combaterii dumpingului salarial.

Dar această ameninţare nu mai este atât de pronunţată comparativ cu pierderile provocate de penuria de mână de lucru calificată.

Un studiu comandat de Ministerul Economiei indică faptul că această penurie aduce Germaniei pagube de 20 de miliarde de euro pe an, adică unu la sută din Produsul Intern Brut.

Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a cerut Berlinului să reacţioneze, deschizând piaţa muncii pentru imigranţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici