Gest INEDIT: Unitatea libanezilor, surprinsă printr-un lanţ uman, format din zeci de mii de protestatari - VIDEO

Zeci de mii de protestatari libanezi au format cu succes un lanţ uman, din sudul până în nordul ţării pentru a simboliza noua întregire a naţiunii, scrie The Guardian.

944 afișări
Imaginea articolului Gest INEDIT: Unitatea libanezilor, surprinsă printr-un lanţ uman, format din zeci de mii de protestatari - VIDEO

Gest INEDIT: Lanţ uman în Republica Libaneză

Manifestanţii s-au luat de mâini de la Tripoli până la Tyre, formând astfel un lanţ uman de 170 de kilometri, care a trecut prin Beirut, acolo unde au avut loc cele mai ample proteste, transmite The Guardian

Tensiunile s-au intensificat în ultimele zile între forţele de ordine şi protestatari, aceştia blocând drumuri şi paralizând ţara pentru a-şi face auzite nemulţumirile faţă de sistemul politic. 

Politicienii de elită ai ţării au apărat un pachet de schimbări economice şi ar fi de acord cu nişte restructurări guvernamentale, dar protestatarii care au luat cu asalt străzile încă din 17 octombrie vor mai mult. 

La pas, pe bicicletă sau pe motociclete, protestatarii şi voluntarii s-au aliniat de-a lungul autostrăzii principale care leagă nordul de sudul Republicii Libaneze. 

„Astăzi nu avem solicitări politice, astăzi dorim doar să trimitem un mesaj prin simplul fapt că ne ţinem de mână sub steagul libanez”, a transmis Julie Tegho Bou Nassif, unul dintre organizatorii manifestaţiei. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici