Ghimpu, recunoscător pentru "înţelepciunea şi răbdarea" lui Traian Băsescu faţă de R. Moldova

Preşedintele interimar moldovean, Mihai Ghimpu, şi-a exprimat, miercuri, recunoştinţa pentru "înţelepciunea şi răbdarea" cu care a tratat Traian Băsescu Republica Moldova şi pentru "ajutorul dezinteresat în promovarea idealului" comun de integrare în UE.

25 afișări
Imaginea articolului Ghimpu, recunoscător pentru "înţelepciunea şi răbdarea" lui Traian Băsescu faţă de R. Moldova

Ghimpu, recunoscător pentru "înţelepciunea şi răbdarea" lui Traian Băsescu faţă de R. Moldova (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Vă suntem profund recunoscători, în primul rând Dumneavoastră personal, pentru înţelepciunea şi răbdarea cu care ne trataţi, pentru ajutorul dezinteresat în promovarea idealului nostru comun - integrarea în Uniunea Europeană", se arată într-un mesaj de felicitare adresat preşedintelui Traian Băsescu cu ocazia Zilei Naţionale a României, publicat pe site-ul Preşedinţiei moldovene.

Ghimpu afirmă că a apreciat eforturile depuse de România pentru promovarea şi susţinerea constantă a Republicii Moldova în cadrul organismelor internaţionale şi regionale.

"Pe perioada aflării mele în funcţia de Preşedinte, am beneficiat din plin de spiritul de înţelegere şi de deschidere pe care l-aţi manifestat faţă de mine şi compatrioţii mei, de o relaţie cu adevărat frăţească între Chişinău şi Bucureşti pe care mi-aş dori enorm de mult s-o putem continua şi pe viitor", se arată în textul mesajului.

El şi-a exprimat şi convingerea că "generaţiile care vor veni vor şti să aprecieze şi mai mult (...) aportul poporului român şi al conducătorilor săi la integrarea Republicii Moldova în marea familie europeană". Ca o "dovadă a angajării fără precedent a României în favoarea Republicii Moldova", preşedintele moldovean invocă eforturile de promovare a Chişinăului la Bruxelles şi în capitalele ţărilor membre UE, "mesajele deschise de sprijinire a năzuinţelor (...) de a scăpa de moştenirea din trecut", de promovare a reformelor democratice şi economice şi de construire a unui stat de drept.

Ghimpu afirmă că apreciază "la justa valoare" şi sprijinul acordat Guvernului format de Alianţa pentru Integrare Europeană, "inclusiv asistenţa generoasă" acordată după inundaţiile din 2010.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici