Gigantul energetic rus Gazprom plânge după turbina pe care a reparat-o în Canada

Gigantul energetic rus Gazprom a declarat sâmbătă că a cerut grupului german Siemens să returneze turbina pe care a reparat-o în Canada pentru a asigura funcţionarea gazoductului Nord Stream, prin care se livrează gaze Europei.

27778 afișări
Imaginea articolului Gigantul energetic rus Gazprom plânge după turbina pe care a reparat-o în Canada

Gigantul energetic rus Gazprom plânge după turbina pe care a reparat-o în Canada

Gazprom a început luni 10 zile de întreţinere anuală programată pentru gazoduct, iar ţările UE - în special Germania, dependentă de gaz - aşteaptă cu nerăbdare să vadă dacă robinetele vor fi redeschise.

Moscova a redus deja livrările cu 60% în ultimele săptămâni, dând vina pe absenţa turbinei.

În pofida sancţiunilor occidentale impuse Rusiei din cauza operaţiunii sale militare din Ucraina, Canada a acordat Siemens un permis revocabil şi de o durată limitată pentru a permite revenirea în Germania a turbinei, relatează AFP.

Dar Gazprom susţine că nu a primit nicio garanţie că aceasta va fi trimisă înapoi.

Gazprom se bazează pe grupul Siemens pentru a-şi îndeplini necondiţionat obligaţiile legate de repararea şi întreţinerea motoarelor turbinelor cu gaz pe care se bazează fiabilitatea operaţiunilor gazoductului Nord Stream şi a livrărilor de gaze naturale către consumatorii europeni.

Lucrările de întreţinere a legăturii de gaz au fost programate cu mult timp înainte, dar, pe fondul relaţiilor ostile dintre Rusia şi Occident, unii se tem că Gazprom ar putea profita de această ocazie pentru a întrerupe definitiv furnizarea prin gazoduct.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gazprom,
siemens,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici