Gigantul petrolier British Petroleum întrerupe transportul prin Marea Roşie pe fondul atacurilor rebelilor Houthi din Yemen

  • British Petroleum (BP) întrerupe transportul maritim prin Marea Roşie, a anunţat luni compania petrolieră.
  • Atacurile rebelilor Houthi din Yemen asupra navelor comerciale din zonă s-au intensificat în ultimele săptămâni.
327 afișări
Imaginea articolului Gigantul petrolier British Petroleum întrerupe transportul prin Marea Roşie pe fondul atacurilor rebelilor Houthi din Yemen

"Având în vedere deteriorarea situaţiei de securitate pentru transportul maritim în Marea Roşie, BP a decis să întrerupă temporar toate tranzitele prin Marea Roşie", a precizat compania într-un comunicat.

"Vom menţine această pauză de precauţie sub revizuire continuă, în funcţie de circumstanţele care vor evolua în regiune", a adăugat aceasta.

Rebelii Houthi, o grupare yemenită pro-palestiniană care este susţinută de Iran, au vizat din ce în ce mai mult navele internaţionale care tranzitează Marea Roşie de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, ceea ce a generat temeri că acest conflict ar putea escalada într-un război regional.

Unele dintre cele mai mari companii de transport maritim din lume, inclusiv compania italo-elveţiană MSC şi gigantul danez Maersk, au decis, în mod similar, să întrerupă transporturile pe această rută maritimă, care este o axă comercială majoră.

La începutul acestei săptămâni, două nave de marfă au fost lovite cu rachete şi drone lansate din teritoriul controlat de Houthi în Yemen.

Houthi au revendicat, de asemenea, responsabilitatea pentru o serie de atacuri împotriva Israelului şi împotriva unei nave de război americane.

Unul dintre liderii grupării, Ali al-Qahoum, a avertizat sâmbătă că va continua să vizeze "toate navele care se îndreaptă spre porturile israeliene" până când va fi oferită suficientă asistenţă umanitară în Fâşia Gaza, care se află sub asediul forţelor israeliene din octombrie.

"Asigurăm toate navele care se îndreaptă spre toate porturile din lume, în afară de porturile israeliene, că nu vor suferi niciun rău", a declarat al-Qahoum, potrivit postului de ştiri Al Jazeera.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici