Ginerelui lui Trump îi face cu ochiul Fâşia Gaza: are o valoare imobiliară grozavă

Jared Kushner, soţul Ivankăi şi descendent al unei familii evreieşti din New Jersey specializată în imobiliare, a făcut declaraţii controversate la Harvard, sugerând ca israelienii ar face bine să mute civilii palestinieni din Fâşie în deşertul Negev.

495 afișări
Imaginea articolului Ginerelui lui Trump îi face cu ochiul Fâşia Gaza: are o valoare imobiliară grozavă

Ginerelui lui Trump îi face cu ochiul Fâşia Gaza: are o valoare imobiliară grozavă

Jared Kushner, ginerele lui Donald Trump, care a fost consilierul său principal pentru Orientul Mijlociu la Casa Albă, consideră că malul mării din Gaza are „potenţial o mare valoare imobiliară”. Şi, de asemenea, mai crede că israelienii ar trebui să mute civilii palestinieni din Gaza într-o zonă a deşertului Negev.

Soţul Ivankăi Trump, descendent al unei familii evreieşti din New Jersey cu experienţă imobiliară, a făcut aceste declaraţii controversate în timpul unui discurs la Universitatea Harvard, relatează astăzi The Guardian.

„Proprietăţile de pe malul apei din Gaza ar putea fi de mare valoare, dacă oamenii s-ar concentra pe îmbunătăţirea nivelului de trai”, a spus Kushner, ca răspuns la întrebările preşedintelui Iniţiativei Orientului Mijlociu, profesorul Tarek Masoud, plângându-se de „toţi banii” care au fost cheltuiţi în Gaza pentru reţeaua de tuneluri şi de arme, mai degrabă decât pe educaţie şi inovare.

„Acolo este o situaţie oarecum nefericită”, a spus din nou el, definind în aceşti termeni războiul care se desfăşoară de 5 luni în Gaza, care a făcut peste 30.000 de victime şi a redus Fâşia la o criză umanitară disperată. „Dar, din perspectiva Israelului, aş face tot posibilul să scot oamenii din Gaza”, a adăugat Kushner.

Sfaturile lui Kushner nu se opresc aici, făcând lumină asupra tipului de politică pe care o posibilă viitoare nouă administraţie Trump ar putea s-o adopte în Orientul Mijlociu: „În plus, aş băga buldozere în Negev şi aş încerca să mut oamenii acolo, cred că aceasta ar fi cea mai bună opţiune”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici