Giorgio Napolitano îndeamnă italienii să faciliteze integrarea imigranţilor români

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a îndemnat populaţia ţării să evite actele de violenţă împotriva imigranţilor şi să contribuie, fără teamă, la integrarea romilor şi românilor, ai căror copii au aceleaşi drepturi ca şi italienii.

2 afișări
Imaginea articolului Giorgio Napolitano îndeamnă italienii să faciliteze integrarea imigranţilor români

Giorgio Napolitano îndeamnă italienii să faciliteze integrarea imigranţilor români

"Legea trebuie aplicată întotdeauna cu fermitate pentru a evita răspândirea violenţei în Italia, dar acest lucru nu înseamnă să trecem la o vânătoare de vrăjitoare în relaţia cu imigranţii, în special cu românii, aflaţi acum în centrul atenţiei. Am auzit spunându-se nu doar despre romi dar şi despre români că sunt un rău de care trebuie să ne temem. Dar nu trebuie să ne temem, trebuie să îi integrăm pentru a respecta legile şi a dobândi cetăţenia", a afirmat Giorgio Napolitano, relatează cotidianul La Stampa, în ediţia online.

"Este greşit să ne gândim că nu există aceleaşi drepturi pentru copiii imigranţilor. Drepturile fundamentale garantate de Constituţie sunt drepturi ale tuturor copiilor, fără excepţie, care se află pe teritoriul Italiei, indiferent de modul în care au ajuns în Italia, indiferent cum au venit părinţii lor. Au aceleaşi drepturi ca şi copiii italienilor", adaugă preşedintele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici