Google donează 25 de milioane de euro pentru combaterea fenomenului fake news

  • Google va dona 25 de milioane de euro la Fondul European pentru Mass-Media şi Informaţii, pentru combaterea fake news-ului.
  • Odată cu pandemia COVID-19 şi alegerile prezidenţiale din SUA, fake news-ul a luat amploare, generând chiar violenţe (ex: asaltul de la Capitoliu, din Washington).
  • ”Oamenii au fost nevoiţi să facă singuri diferenţa între ştiinţă şi ficţiune”, este de părere Matt Brittin, şeful EMEA Business, Google.
331 afișări
Imaginea articolului Google donează 25 de milioane de euro pentru combaterea fenomenului fake news

Cei de la Google au anunţat că vor contribui cu 25 de milioane de euro la Fondul European pentru Mass-Media şi Informaţii, pentru a oferi sprijin în combaterea curentului ”fake news”, scrie Reuters.

Fondul European pentru Mass-Media şi Informaţii a fost lansat oficial săptămâna trecută, de Fundaţia Calouste Gulbenkian şi Institutul Universitar European, şi îşi propune să recruteze cercetători şi alţi specialişti care să verifice informaţia, pentru a lupta împotriva ştirilor create în jurul informaţiilor false.

Cele două evenimente majore ale ultimului an, pandemia COVID-19 şi alegerile prezidenţiale din SUA, au atras atenţia asupra fenomenului fake news, din cauza puterii de propagare a informaţiei false pe reţelele de socializare. Toţi giganţii tech au fost acuzaţi că nu iau măsuri şi permit astfel de derapaje.

”Incertitudinea şi provocările la care am fost supuşi în ultimul an puteau fi mult mai simplu depăşite dacă toţi oamenii accesau ştiri bazate pe informaţii corecte, valide, fără să îşi pună problema dacă este ştiinţă şi ficţiune”, este de părere Matt Brittin, şeful EMEA Business, de la Google.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici