Gordon Brown ar putea câştiga peste 70.000 de lire sterline pe discurs în SUA

Fostul premier britanic Gordon Brown, cunoscut pentru calităţile sale slabe de orator, a fost contactat de mai multe firme pentru a susţine discursuri în SUA, pentru care ar putea primi până la 70.000 de lire sterline (peste 80.000 de euro) odată, relatează Mail on Sunday.

13 afișări
Imaginea articolului Gordon Brown ar putea câştiga peste 70.000 de lire sterline pe discurs în SUA

Gordon Brown ar putea câştiga peste 70.000 de lire sterline pe discurs în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Brown a fost contactat de agentul Robert Walker, printre ai cărui clienţi se numără fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, episcopul Desmond Tutu şi actorul Michael Douglas, pentru a se alătura unui proiect mai amplu de susţinere de discursuri despre economia mondială în faţa unor oameni de afaceri şi bancheri din Statele Unite.

"Poate că nu are apanajul lui Tony Blair sau Margaret Thatcher dar numele lui cred că este recunoscut, mai ales în lumea afacerilor", a declarat Walker.

"Pentru a fi onest cu voi, pentru mine nu contează dacă Brown este considerat sau nu un orator bun. Eu caut clienţi care au conţinut şi lucrez cu ei pentru a-l dezvolta", a explicat el. "Nu voi discuta despre remuneraţia pe care cred că o va putea primi, dar cred că Brown va fi foarte mulţumit cu oferta noastră", a adăugat acesta.

Walker, a cărui firmă se numeşte American Program Bureau, i-ar fi spus lui Brown că poate câştiga până la 70.000 de lire sterline pentru un singur discurs despre salvarea băncilor sau alte măsuri economice.

Şi Harry Walker Agency din New York, condusă de Don Walker, vărul lui Robert Walker, l-ar fi abordat pe Brown. Printre clienţii faimoşi ai acestei agenţii se numără Bill Clinton şi Cherie Blair.

"Doamna Blair are acelaşi tip de slăbiciuni ca Brown - este rigidă şi nu este deloc elocventă. Dar ei au prezentat-o ca cea mai puternică femeie din lume. Este o mişcare inteligentă", a declarat o sursă.

Tony Blair este reprezentat de o altă firmă, Washington Speakers Bureau. El ar fi câştigat 400.000 de lire sterline în urma unui discurs de jumătate de oră susţinut în timpul unei vizite de 36 de ore în Filipine. "Tony este un star rock comparativ cu Gordon, dar vremurile s-au schimbat. A venit timpul lui Gordon din cauza situaţiei în care se află lumea", a declarat o sursă din cadrul acestei agenţii.

"Mica problemă pe care o au însă toate aceste trei agenţii este că (Gordon Brown) este un singuratic", a declarat sursa citată. În plus, Brown a declarat, înainte de demisiona, că nu vrea să rivalizeze cu succesul comercial al lui Blair.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici