Gordon Brown ar putea renunţa la politică

Premierul britanic, Gordon Brown, a recunoscut că a fost "rănit" de atacurile personale împotriva sa în timpul încercărilor eşuate de înlăturare a lui de la putere, afirmând că ar putea renunţa fără probleme la politică pentru a practica meseria de profesor, relatează The Guardian.

22 afișări
Imaginea articolului Gordon Brown ar putea renunţa la politică

Gordon Brown ar putea renunţa la politică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vorbind despre tensiunile din ultima lună, Brown a declarat, într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, că "nu va exagera în legătură cu cât de rău a fost", dar a recunoscut că aceasta a fost una dintre cele mai urâte experienţe ale carierei sale politice.

"Să fiu sincer, aş putea să renunţ la toate acestea mâine", a declarat el. "Nu sunt interesat de beneficiile pe care le presupune puterea. Nu mi-aş face griji dacă nu m-aş mai întoarce niciodată în aceste locuri - Downing Street, Chequers ... Şi probabil va fi mai bine pentru copiii mei", a adăugat premierul britanic.

Într-o aparentă acceptare a criticilor privind lipsa de viziune din interiorul Guvernului, Brown a recunoscut că ar fi vrut să impună un regim mai dur în privinţa sistemului bancar, dar nu a vrut "ca Marea Britanie să fie în afara curentului principal".

El a insistat că sub conducerea sa, laburiştii pot câştiga alegerile următoare, din două motive: deoarece acţiunile Guvernului faţă de economie şi cheltuielile parlamentarilor vor începe să dea roade şi întrucât conservatorii au recunoscut că ar recurge la reduceri drastice ale cheltuielilor publice.

La sugestia că rezultatele ar trebui să fie vizibile rapid dacă laburiştii vor să beneficieze de ele, Brown a declarat "că va dura ceva timp", adăugând însă că este optimist că acestea se vor vedea la timp pentru următoarele alegeri.

Interviul a fost realizat în urma a două conversaţii lungi la Downing Street, la începutul lunii, precizează The Guardian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici