Gordon Brown: Cuplurile de homosexuali să fie recunoscute în Europa de Est

Premierul britanic, Gordon Brown, a declarat că pledează ca parteneriatele civile să fie recunoscute în toate ţările Uniunii Europene, considerând că este important ca homosexualii să fie respectaţi atât "în Europa de Est, cât şi în Europa de Vest", scrie revista Attitude, citată de BBC News Online.

75 afișări
Imaginea articolului Gordon Brown: Cuplurile de homosexuali să fie recunoscute în Europa de Est

Gordon Brown: Cuplurile de homosexuali să fie recunoscute în Europa de Est (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul a precizat că Marea Britanie negociază acorduri în acest sens cu Franţa şi Spania, dar a avertizat că "vrea să meargă mai departe decât atât".

El a declarat pentru revista pentru homesexuali Attitude că este important să fie respectaţi "homosexualii" atât în "Europa de est, cât şi în Europa de vest", dar consideră că acest lucru va dura "mulţi ani".

Militanţii speră ca persoanele care au încheiat un parteneriat civil să beneficieze în toate ţările membre UE de acelaşi statut legal şi aceleaşi drepturi de care se bucură în Marea Britanie.

Lipsa de recunoaştere legală poate afecta dreptul la pensie sau al imigranţilor. "Mă lupt ca toate ţările din UE să recunoască parteneriatele civile încheiate în Marea Britanie", a precizat el.

"Vrem ca ţările care nu au făcut-o, în special cele din Europa de Est, să le recunoască. Negociem acorduri cu Franţa şi apoi cu Spania", a afirmat Brown.

Premierul britanic a refuzat solicitarea de sistare a livrării de ajutoare în Uganda, unde există propuneri pentru reintroducerea pedepsei cu moartea pentru homosexualitate, susţinând că a discutat frecvent pe această temă cu Guvernul de la Kampala, dar "problema referitoare la ajutoare este că salvează vieţi".

Căsătoriile între homosexuali şi adoptarea copiilor de către cupluri gay sunt interzise în cele mai multe ţări din Europa de Est, iar în anumite ţări, precum România, homosexualitatea a fost dezincriminată deoarece s-a numărat între condiţiile pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici