Grave acuzaţii în SUA: Personalul care a primit americanii evacuaţi din Wuhan nu a fost protejat corespunzător

  • Un denunţător din cadrul Departamentului pentru Sănătate Publică din SUA cere protecţie federală.
  • Acesta s-a plâns că lucrătorii care au primit americanii evacuaţi din oraşul chinez Wuhan nu au beneficiat de instructaj sau echipamente de protecţie împotriva coronavirusului, relatează CNN.
  • Aproximativ 350 de cetăţeni americani au fost evacuaţi din Wuhan şi aduşi în Statele Unite la începutul lunii februarie.
1797 afișări
Imaginea articolului Grave acuzaţii în SUA: Personalul care a primit americanii evacuaţi din Wuhan nu a fost protejat corespunzător

Sursa foto: Profimedia

„Sperăm ca Congresul şi Consilierul Special al Statelor Unite să facă cercetări în acest caz”, a declarat Ari Wilkenfeld, avocat al denunţătorului, pentru CNN.

„Acest caz vizează răspunsul Departamentului pentru Sănătate Publică al SUA (HHS) faţă de coronavirus şi incapacitatea sa de a-şi proteja angajaţii, precum şi publicul. Eforturile de reduce la tăcere şi de intimidare a clientului nostru trebuie să fie oprite”, a mai adăugat avocatul.

The Washington Post a relatat pentru prima dată despre această plângere, citând un document obţinut de la avocaţi. Potrivit acestuia, angajaţii HHS ar fi fost „detaşaţi în mod necorespunzător” şi nu au primit „instructajul şi echipamentele necesare pentru a opera într-o situaţie de urgenţă în materie de sănătate publică”.

Totodată, denunţătorul susţine că a fost „repartizat pe nedrept” la locul de muncă, după ce s-a plâns superiorilor.

Zachary Kurz, directorul pentru comunicaţii al Consilierului Special din SUA, a confirmat că „plângerea a fost înregistrată, iar cazul a fost preluat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici