Greenpeace face apel la sistarea activităţilor nucleare

Organizaţia ecologistă Greenpeace şi-a reluat, miercuri, apelul la abandonarea activităţilor nucleare, după declanşarea de către Comisia Europeană a sistemului de alertă radioactivă în urma unui incident produs la o centrală din Slovenia.

11 afișări
Imaginea articolului Greenpeace face apel la sistarea activităţilor nucleare

Greenpeace face apel la sistarea activităţilor nucleare în urma incidentului din Slovenia

"Cei care intenţionează să construiască mai multe reactoare nucleare trebuie să ia în calcul acest avertisment şi să respingă tehnologia nucleară", a declarat Jan Beraknek, un militant antinuclear din cadrul Greenpeace, într-un comunicat dat publicităţii.

Activitatea centralei nucleare de la Krsko din Slovenia a fost oprită miercuri seară după detectarea unei scurgeri în circuitul de refrigerare al centralei. Potrivit autorităţilor slovene, incidentul nu a afectat mediul înconjurător iar situaţia se află acum sub control.

"Orice situaţie care duce la alertarea de către CE a celor 27 de state membre privind posibilele consecinţe ale unui accident nuclear nu pot fi considerate un lucru de care nu trebuie să ne îngrijorăm", a apreciat Beraknek.

Militanul ecologist califică incidentul din Slovenia drept "o dovadă privind ameninţarea reprezentată de toate instalaţiile nucleare din Europa la adresa populaţiei, mediului şi nu numai".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici