Greenpeace: Incendiile de vegetaţie din Siberia se extind

Organizaţia Greenpeace Rusia a avertizat luni că incendiile de vegetaţie din Siberia afectează suprafeţe din ce în ce mai mari, în pofida încercărilor autorităţilor de a limita extinderea acestora, potrivit Euronews.

1751 afișări
Imaginea articolului Greenpeace: Incendiile de vegetaţie din Siberia se extind

Greenpeace: Incendiile de vegetaţie din Siberia se extind

„În ciuda informaţiilor oferite de autorităţile ruse, suprafaţa afectată de incendii în Siberia nu scade. Potrivit datelor oferite de satelitul ISDM-Rosleskhoz, peste 4,3 milioane de hectare sunt afectate de incendiu”, a informat Greenpeace Rusia prin intermediul unui comunicat.

Anton Beneslavsky, expert Greenpeace, a declarat că autorităţile au reacţionat tardiv în acest caz. „Dimensiunile incendiului îl fac aproape imposibil de gestionat. Focul este deja mult prea mare”, a spus el. Beneslavsky a adăugat că incendiile ar putea deveni periculoase pentru populaţia din regiune, în condiţiile în care s-ar putea extinde către zonele locuite. Expertul a adăugat că fumul degajat de incendii poate să fie periculos pentru sănătatea localnicilor.

Duminică, Ministerul rus al Apărării a informat că forţele armate au reuşit să stingă un incendiu care afecta peste 750.000 de hectare. „După patru zile de intervenţii în regiunile Krasnoyarsk şi Irkutsk, Forţele Aeriene ruse au reuşit să stingă un incendiu care se întindea pe o suprafaţă de 753.000 de hectare” a anunţat Ministerul Apărării prin intermediul unui comunicat.

„Sute de persoane sunt afectate de fum”, a declarat ministrul adjunct al Situaţiilor de Urgenţă, Alexadr Chuparian, care s-a deplasat duminică în regiunea Irkutsk pentru a coordona operaţiunile de stingere a focului.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat miercuri Armatei ruse să se implice în eforturile de stingere a incendiilor din Siberia.

Mai multe incendii de vegetaţie s-au extins rapid în Siberia, iar în mai multe zone a fost declarată stare de urgenţă. Localnicii se plâng, însă, că autorităţile nu au reacţionat suficient de rapid.

Organizaţiile pentru protecţia mediului descriu incendiile din această regiune ca fiind o catastrofă ecologică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici