Greta Thunberg a ajuns în faţa unei instanţe din Londra într-un proces legat de un protest

  • Activista pentru climă Greta Thunberg s-a înfăţişat joi în faţa unei instanţe din Londra, potrivit Reuters.
  • Ea va fi judecată pentru o infracţiune privind perturbarea ordinii publice în timpul unui protest.
  • Acesta a avut loc în timpul unei conferinţe privind petrolul şi gazele de anul trecut.
777 afișări
Imaginea articolului Greta Thunberg a ajuns în faţa unei instanţe din Londra într-un proces legat de un protest

Greta Thunberg a ajuns în faţa unei instanţe din Londra într-un proces legat de un protest

Thunberg, care a devenit un activist proeminent la nivel mondial după ce a organizat proteste săptămânale în faţa parlamentului suedez în 2018, a fost arestată în octombrie, anul trecut. Ea a fost reţinută deoarece a protestat în faţa unui hotel din Londra, unde se desfăşura un forum al liderilor din industria petrolului şi gazelor.

Tânăra de 21 de ani este una dintre cele cinci persoane care vor fi judecate joi la Tribunalul de Magistraţi din Westminster. Toţi cei cinci, cu vârste cuprinse între 19 şi 59 de ani, au pledat nevinovaţi privind o încălcare a legii de ordine publică.

Procesul va fi condus de un judecător fără juriu şi ar putea să dureze cel puţin două zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei cinci activişti de mediu ar putea primi o amendă maximă de 2.500 de lire sterline.

Activiştii de mediu, inclusiv de la Greenpeace, au anunţat că vor demonstra în faţa instanţei, în solidaritate cu cei judecaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici