Greta Thunberg a anunţat în timpul mitingului climatic de la Torino că are nevoie de o pauză de odihnă

Tânăra activistă suedeză Greta Thunberg, care a traversat globul cu maşina, trenul şi vaporul - dar nu cu avionul - pentru a cere acţiuni cu privire la schimbările climatice, a anunţat că acum chiar şi ea are nevoie de odihnă, potrivit Reuters.

916 afișări
Imaginea articolului Greta Thunberg a anunţat în timpul mitingului climatic de la Torino că are nevoie de o pauză de odihnă

Greta Thunberg a anunţat în timpul mitingului climatic de la Torino că are nevoie de o pauză de odihnă

Proaspăta deţinătoare a premiului "Personalitatea Anului 2019" desemnată de revista Time, Greta Thunberg, în vârstă de 16 ani, s-a alăturat vineri miilor de studenţi din oraşul din nordul Italiei, Torino, pentru un protest pentru a presiona Guvernul de la Roma să ia măsuri pentru a reduce emisiile de carbon.

Thunberg, care refuză să zboare, a călătorit la Torino cu trenul şi cu maşina de la Madrid, după ce a participat la un summit climatic al ONU din capitala Spaniei. Aceasta a ajuns în Europa doar câteva zile mai devreme la bordul unui catamaran după ce a petrecut luni întregi în campanie în Statele Unite.

Aceasta a anunţat că acum are nevoie de puţin timp de odihnă.

"Voi fi acasă pentru Crăciun şi apoi voi face o pauză de vacanţă pentru că trebuie să te odihneşti", a declarat aceasta la Torino.

„Altfel nu poţi face asta tot timpul”, a adăugat ea.

Dar recunoscuta activistă pentru mediu şi schimbări climatice a arătat multă energie în timp ce s-a adresat mulţimii prezente la mitingul de la Torino, într-una dintre principalele regiuni industriale şi cele mai poluate din Italia.

„2019 s-a terminat aproape. Trebuie să ne asigurăm că 2020 este anul acţiunii, este anul în care îndoim curba globală a emisiilor”, a spus ea în faţa mulţimii de tineri.

„Vom face presiuni asupra celor care sunt la putere, urmează să ne asigurăm că aceştia vor acţiona şi îşi vor asuma responsabilitatea”, a adăugat aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici