Greta Thunberg: Schimbarea climatică este „la fel de urgentă” precum coronavirusul

  • Greta Thunberg spune că lumea trebuie să înveţe din criza coronavirusului şi să trateze schimbările climatice cu o urgenţă similară.
  • Modul în care se aplică lucrurile acum înseamnă că lumea acţionează „cu forţa necesară”, spune activistul suedez pentru climă într-un interviu exclusiv pentru BBC News.
  • Ea nu crede că un „plan verde” va rezolva singur criza.
1404 afișări
Imaginea articolului Greta Thunberg: Schimbarea climatică este „la fel de urgentă” precum coronavirusul

Greta Thunberg spune că lumea trece acum un „punct social important” în ceea ce priveşte climatul şi probleme precum Black Lives Matter, într-un interviu la BBC.

„Oamenii încep să conştientizeze că nu putem continua să privim nepăsători aceste lucruri”, spune tânăra activistă.  "Nu putem continua să punem aceste nedreptăţi sub covor”

Ea a spus că măsurile de carantină i-au oferit timp să se relaxeze şi să se reflecte departe de privirea publică. Thunberg speră că va deschide o discuţie despre urgenţa de a lua măsuri pentru a ajuta persoanele care mor din cauza bolilor legate de schimbările climatice şi degradarea mediului.

Singurul aspect pozitiv care ar putea ieşi din pandemia de coronavirus este schimbarea modului în care ne ocupăm de crizele globale: „Arată că într-o criză acţionezi cu forţa necesară”.

Ea spune că este încurajată de faptul că politicienii subliniază acum importanţa oamenilor de ştiinţă şi a experţilor.

"Deodată, oamenii de la putere spun că vor face tot ce trebuie pentru că nu poţi pune un preţ pe viaţa umană."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici